[mc4wp_form id="5389"]

Food | Koken met de Marley Spoon Foodbox (review)

Food | Genieten met de Marley Spoon Foodbox
Food | Koken met de Marley Spoon Foodbox.
Even voorstellen; Marley Spoon, een bedrijf dat zorgt dat jij tijd hebt voor leuke dingen zoals koken. Marley Spoon bezorgt jou en jouw gezin een kookervaring met heerlijke verse producten. Een snelle en gezonde maaltijd bereiden aan de hand van een recept dat voor iedereen die zo nu en dan in de keuken staat niet al te moeilijk te begrijpen is. De foodbox van Marley Spoon wordt iedere week (of een andere frequentie naar keuze!) bij jou afgeleverd waarin je drie gerechten voor 2 of meerdere personen vind.
Kortom; het leuke van koken maar dan zonder de stress van boodschappen doen en verzinnen wat te nu weer te gaan eten.  
Food | Genieten met de Marley Spoon Foodbox

Duurzaam 
Alle producten in de foodbox zijn verpakt met oog op een goed milieu. Alle boxen en tape zijn bijvoorbeeld van gerecycled papier. En de zakjes juist van nieuw papier zodat weer gerecycled kunnen worden. Slim en verantwoord!

Ingrediënten
Marley Spoon hecht veel waarde aan duurzaamheid en werkt daarom veel met seizoensproducten. Dit zag ik ook duidelijk terug aan mijn Marley Spoon foodbox. Alle producten in de foodbox waren super vers, fris van kleur. Kleine toevoegingen als specerijen en olie waren keurig verpakt in aparte (milieu verantwoorde) zakjes. Dit zodat je nooit meer hoeft af te meten/wegen hoeveel je ergens van nodig hebt wat het koken extra vlot laat gaan.

Niet geheel onbelangrijk. Voor het maken van de gerechten had ik geen super de luxe keukenapparatuur nodig. Met een standaard keuken uitrusting kom je al prima weg.

De ‘recepten’ die ik bestelde bij Marley Spoon. (Lees is dat goed) recepten? Ja Recepten! Bij Marley Spoon bestel je in principe recepten met de bijbehorende producten. Het is overigens ook mogelijk om zelf een foodbox samen te stellen.

Á fijn, ik bestelde 2 recepten en koos voor:

Food | Genieten met de Marley Spoon Foodbox

Recept 1: Malse lamsfilet met witte asperge-hazelnootsalade en gepofte aardappeltjes.

Ingrediënten: Lindenhoff Kamperlamsfilet, Limburgse witte asperges, krieltjes in de schil, knoflook, hazelnoten, hazelnootolie, Chardonnay azijn. Het enige wat ik zelf moest toe voegen was: olijfolie, zwarte peper,  zout.

Mijn bevindingen:
Bij elk gerecht dit een kaart met daarop ook achtergrond informatie over het recept. Dit gerecht en recept is bedacht door chef Alexander loannou van restaurant Sinne, het is een klassieker uit hun keuken. ‘Sanne’ is zweeds voor gemoed, humeur en ‘state of mind’. Mijn conclusie: Heerlijk, een makkelijk recept met als eindresultaat een rijke fantastische smaak. Ik had nog nooit rauwe asperges gegeten, maar dit is absoluut een blijvertje in onze keuken. Ook de malse lamsfilet was echt super mals. Dit gerecht vond ik bijna ‘kerstdiner waardig’ niet alleen een feestje op je bord en vooral ook voor je mond en zintuigen.

Dit gerecht is overigens glutenvrij.

Wel twee puntjes van aandacht: de bak tijd van de krieltjes in de oven was in het recept veel te kort of de aangegeven temperatuur was te laag. Hierdoor hebben wij zelf de ovenschaal nog minimaal 20 minuten terug in de oven gezet om de aardappeltjes goed te garen. Normaliter kan je de kook hulplijn als je vragen hebt, echter deze was helaas niet bereikbaar om onze vraag over de baktijd te beantwoorden. Naderhand heb ik contact gehad met Marley Spoon en wat bleek de baktijd blijkt erg afhankelijk te zijn van de oven die hebt. Niet alle heteluchtovens bakken hetzelfde, daarom wordt voortaan een opmerking aan het recept toegevoegd zodat iedereen hier rekening mee houden en zelf de baktijd in de gaten kan houden. Mijn opmerking is dus netjes afgehandeld.

Het resultaat: Malse lamsfilet met witte asperge-hazelnootsalade en gepofte aardappeltjes.

Food | Genieten met de Marley Spoon FoodboxFood | Genieten met de Marley Spoon Foodbox

Recept 2: Aziatische geglaceerde kip met baby paksoi en wilde rijst.

Ingrediënten: Pieter van meel kipfilet zonder huid, honing, oestersaus, onbehandelde limoen, verse gember, knoflook, citroengras, baby paksoi, sesamolie, langkorrel en wilde rijst mix, kardemom, verse koriander en verse rode chilipeper.
Het enige wat ik zelf moest toevoegen: plantaardige olie, zwarte peper, zout.

Mijn bevindingen:
In alle opzichten een complexer gerecht als recept 1, maar nog steeds prima te maken voor ook de huis, tuin en keuken keuken prinsen en prinsessen, het gerecht is bedacht door chef Vera wie een echte globetrotter is. Het resultaat was een vooral kleurijk gerecht dat ons huis vulde met Aziatische keuken geuren als gember en citroengras. Zelf waren wij niet zo weg van de baby paksoi maar dat is onze persoonlijke smaak. De kip en de rijst waren lekker en de porties meer dan royaal.

Dit is een scherp gekruid gerecht met pittige smaken.

Het resultaat: Aziatische geglaceerde kip met baby paksoi en wilde rijst.
Food | Genieten met de Marley Spoon Foodbox

Goed om te weten over bestellen van de gerechten: Van beide gerechten welke voor twee personen waren hebben wij met zijn drietjes kunnen eten (2 volw. en een dreumes), mijn dochtertje van 20 maanden heeft dus heerlijk mee zitten eten.
Ook voor mensen met een bepaald dieet is Marley Spoon een uitkomst, je kan de gerechten namelijk in het bestel systeem selecteren aan de hand van een dieet of allergie waarmee je rekening dient of wil houden. Handig en vriendelijk!

Zelf ook bij Marley Spoon een foodbox bestellen? Dat kan op www.marleyspoon.nl.
Het foodbox abonnement kan je tussendoor altijd opzeggen of pauzeren wanneer je op vakantie gaat, de frequentie van het ontvangen van de foodbox bepaal je namelijk zelf. Ideaal.

Prijsindicatie per box, per week:
Schermafbeelding 2015-05-05 om 14.55.59

Share this article

Close